Golfen i mitt hjärta

 

Det var en tågluffning i Wales på 80-talet som fick mig att börja spela golf. Det var landskapet. Havet, tidvattnet, de lummiga skogarna, kullarna och bergen. Och överallt insprängda golfbanor. Det var så jag minns det. Jag började ta lektioner direkt när jag kom hem. Neill Fosseth på Jönköping GK och Alan Steen nere i Hook.

Jag har aldrig blivit så bra. Jag spelar för sällan och är inte tillräckligt fokuserad när jag väl är ute på banan. Men jag gillar att spela golf. Att spela mot banan. Att försöka överlista den. Att spela smart, att inte låta mig luras av försåtliga fällor. Spela bollen där den ligger och se till att få den i hål med så få slag som möjligt. Precis som det var tänkt från början. Det ska vara enkelt. Ingen lägesförbättring. Ingen fri dropp.

Jag försöker göra likadant när jag målar mina golfmotiv. Det ska vara enkelt och rent. Det ska förmedla en känsla av att vara där ute på banan. En utmaning, en uppgift, en kamp.

Mats CM Anderson i juni 2014

Läs om Sand Golf Club, inte långt från Jönköping…

 

sand-interior2